Tidigare aktiviteter 2018

Jul på Liseberg onsdag 5 december 2018  

OA Göteborg bjuder in till en träff på Liseberg, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi bestämmer på plats när det är dags för fika. Isbaletten Svansjön händer kl.19.00. Tänk på att mycket av det som finns att se är utomhus, så klä dig varmt så blir det roligare! Tiden för träffen är satt mellan 18.00- 20.00, men det är upp till var och en att stanna så kort eller så länge som man själv önskar. Nöjesparken stänger denna dag kl.21.

Hur gick det: Vi blev 7 personer.

***

Röda Stens Konsthall 7 november 2018 

OA Göteborg bjuder in till en träff på Röda Stens Konsthall, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi tittar på utställningarna, pratar om det vi ser eller om annat och fikar på caféet. Caféet har öppet till 19.00 och museet till 20.00. Fri entré på onsdagar mellan kl.17-20.

Hur gick det: Vi blev 5 personer.

***

Lights in Alingsås onsdag 24 oktober 2018 

OA Göteborg bjuder in till en träff där vi tar tåget till Alingsås för titta på årets ljusinstallationer under Lights in Alingsås. En promenadslinga i centrala Alingsås med ljusinstallationer av internationella ljusdesigners. Efter vägen kan vi stanna till på Ekstrands konditori & café för en fika, eller så enas vi om något annat fikaställe väl på plats. OA-träffarna är öppna för den som vill träffas och umgås med andra aspergare under enkla former. Förhoppningsvis får vi sittplatser tillsammans på tåget och då kan vi prata med varandra redan under resan. Hoppas att vi ses!

Hur gick det: Vi blev 5 personer den här gången, fyra som tog tåget från Göteborg och en som mötte upp i Alingsås. Vi tittade på ljusinstallationerna och sen smakade det bra med en bit mat/fika, som intogs på ett café på Lilla torget.

***

Sommarträff onsdag 25 juli 2018 

OA Göteborg bjuder in till sommarträff för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi samlas vid spårvagnshållplatsen Jaegerdorffsplatsen kl.14.00 för en promenad i Klippan som avslutas på Triumf glasscafé på Bruksgatan. 

karta

Klicka för större karta. Grön linje på kartan visar i stora drag promenadvägen.

Hur gick det: Vi blev 7 personer den här gången, som promenerade runt och kollade på gamla hus och andra sevärdheter i Klippan. Vi började med att titta på gamla och i vissa fall betänkligt sneda hus på vägen till St Birgittas kapell. När vi tagit ett varv runt det fina kapellet fortsatte vi till ångbåtsbryggan. Ute på bryggan luktade det tjära och det fanns fina träbåtar att se. Upp till Gamla Älvsborgs fästning gick en lång trappa, jobbig i värmen. När vi kom ner igen såg vi en tunnel genom berget, som använts av sockerbruket förr i tiden och så pratade vi lite om det. Promenaden fortsatte sedan under Älvsborgsbron och det fläktade välkommet från älven. Brofästen och bärighet diskuterades. Efter en obligatorisk titt på den evigt röda stenen, tog vi oss upp genom Sjöbergens koloniområde och en kort bit ut på bron. Här gällde det att se upp för cyklister och inte bara titta på utsikten.Träffen avslutades sedan med välförtjänt och mycket god glass på Triumf glasscafé.

20180725_171910 Klicka för större bild.

***

Aeroseum 15 maj 2018

OA Göteborg bjuder in till en träff på Aeroseum i Säve på Hisingen, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Aeroseum är ett flyghistoriskt museum som ligger inne i berget på den fd. flygflottiljen F9 i Säve. Vi tittar på utställningarna och fikar i caféet. Då busstrafiken till Aeroseum är begränsad så finns det möjlighet att samåka med bil från Sörredsvägen, med samling på Preem-tappen nära hållplatsläge A kl.18.00. Och givetvis samåkning tillbaka till Sörredsvägen igen efter träffen. För den som tar sig dit på egen hand är det samling utanför Aeroseum kl.18.15. Det går även att åka buss 35 från Hjalmar Brantingsplatsen ca en gång i timmen, till den närmaste hållplatsen Granhäll och promenera den sista biten (ca 360 m).

Hur gick det: Vi blev 5 stycken.

***

Göteborgs Konstmuseum 18 april 2018

OA Göteborg bjuder in till en träff på Göteborgs Konstmuseum, som ligger på Götaplatsen, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi tittar på utställningarna och fikar på något café i närheten.

Hur gick det: Vi blev 8 stycken.

***

Universeum 4 mars 2018 

OA Göteborg bjuder in till en träff på Universeum, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi går runt i de olika utställningarna på teman som ex. regnskogen, akvariehallen, rymden mfl. och så fikar vi i caféet. Sluttiden för själva träffen är satt till ca kl.17.00, men Universeum stänger först kl.18.00, så möjlighet att stanna en timme extra finns för den som känner för det.

toucan-281491_1920

Hur gick det: Vi blev fyra stycken.

***

Göteborgs naturhistoriska museum 25 januari 2018 

OA Göteborg bjuder in till en träff på Göteborgs naturhistoriska museum i Slottsskogen, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi tittar på utställningarna och fikar på caféet. Vi samlas i entrén till museet torsdag 25/1 kl.17.45.

Hur gick det: Vi blev 12 stycken den här gången. Först gick vi runt och tittade på utställningarna i ungefär en timme. Därefter så fikade vi i caféet. Förslag på aktiviteter på kommande träffar diskuterades.Träffen avslutades med en titt i souvenirbutiken.

***

TIDIGARE AKTIVITETER 2017 >>