Tidigare aktiviteter 2016

Bangolf/mingolf inomhus i Frölunda 22 november 2016

OA Göteborg bjuder in till en träff med bangolf/minigolf inomhus på Stars and Stripes fina 18-hålsbana i Frölunda. En av våra medlemmar som kan detta med bangolf finns på plats och kan ge råd & tips till den som vill, vi spelar golf efter förmåga och har trevligt tillsammans. Därefter går vi till en närliggande restaurang som heter Tigris Kolgrill för en bit mat.

Hur gick det: Vi blev 9 stycken även denna gång. Min blygsamhet hindrar mig (Ingemar) från att berätta vem som vann golftävlingen, men kul var det. Och den turkiska maten var jättegod.

vy1

***

Tematräff ”Stress och stresshantering” 12 oktober 2016  

Autistiskt Initiativ besökte Göteborg onsdag den 12 oktober och höll en tematräff i ”Stress och Stresshantering”. Träffen ägde rum i Studiefrämjandets lokal på Falkgatan 7, i närheten av Redbergsplatsen, och lokalen blev välfylld då intresset var stort, med 17 deltagare samt 6 representanter från Autistiskt Initiativ.

Autistiskt Initiativ är ett arbetslivsorienterat Arvsfondsprojekt. Det drivs av Organiserade Aspergare och riktar sig till högfungerande autister samt arbetsgivare på den reguljära arbetsmarknaden. Genom kurser och handledning kan autistiska personer utveckla sina förmågor för en yrkesroll, samtidigt som arbetsplatser uppmärksammas på hur den kompetens som finns kan tas till vara. Projektets hemsida: http://autistiskt-initiativ.se/

Anders Falkautistiskt-initiativ-logo-e1445502192242
Koordinator Autistiskt Initiativ
anders.falk@aspergare.org
Telefon 070-610 06 79

***

Konferens Lives in the Balance på Draken 31/10 – 2/11

Under tredagars konferensen Lives in the Balance, som anordnades på Draken i Göteborg den 31/10 – 2/11, delade fem medlemmar på uppdraget att representera föreningen vid ett info-bord. Det reklammaterial som delades ut var OA-broschyrer, visitkort, samt en A4-sammanfattning på engelska.

***

Världskulturmuseet 28 september 2016

OA Göteborg bjuder in till en träff på Världskulturmuseet för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Tanken är att vi går runt i museet och tittar på utställningarna, för att sedan fika på caféet. Just den kvällen vi är där håller Britt-Marie Mattson en föreläsning om det amerikanska presidentvalet. Skulle det vara så att vi på plats finner att vi är helt eniga om att gå på föreläsningen, då kan vi ju göra det istället. Föreläsningen kostar 60 kr per person.

Hur gick det: Vi blev 9 stycken även denna gång.

***

Trädgårdsföreningen 23 augusti 2016

OA Göteborg bjuder in till träff i Trädgårdsföreningen, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi samlas utanför ingången vid Drottningtorget tisdag 23/8 kl.17.45. I trädgårdsföreningen kan man promenera runt i parken och bl.a. beskåda de omtalade rosplanteringarna och besöka Palmhuset som är ett växthus med palmer och andra tropiska växter. Vi kommer även fika på ett café. Länk till Trädgårdsföreningens hemsida för den som vill veta mer: http://www.tradgardsforeningen.se/

Hur gick det: Vi blev 9 stycken. 

 

 ***

Sommarträff 27 juli 2016

OA Göteborg bjuder in till en sommarträff för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Denna gång samlas vi på Stenpiren onsdag 27/7 kl.15.30 för att åka Älvsnabbare över älven till Lindholmen på Hisingen. Därifrån promenerar vi via Slottsberget till Sannegårdshamnen, som ger en bra bild av den gamla resp. nya bebyggelsen på norra älvstranden. Framme i Sannegårdshamnen omkring kl.16.45 fikar vi på Snövit Konditori. Träffen avslutas med en kortare promenad för att titta på utsikten från Sörhallsberget.

Hur gick det: Vi var lite oroliga för att det inte skulle komma någon alls så här i högsommaren. Men vi blev 10 personer allt som allt. 8 droppade in efterhand på Stenpiren, medan 2 till mötte upp på Lindholmspiren. Vi gick en lång promenad och studerade och diskuterade den mångfald av arkitektoniskt och historiskt intressanta byggnader som finns på Lindholmen och Slottsberget. Sedan blev det lång kö hos Snövit. Maten var god. Efter det fortsatte de flesta av oss upp på Sörhallsberget och såg på utsikten därifrån också. Till sist tog vi en båttur fram och tillbaka över älven.

sweden-1332291_1920

***

Göteborgs Botaniska trädgård 12 juni 2016

OA Göteborg bjuder in till träff i Göteborgs Botaniska trädgård, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi samlas utanför grindarna till Botaniska trädgården söndag 12/6 kl.13.45. Vi besöker under c:a en timme trädgården som till största del är utomhus, så kläder efter väder och promenadvänliga skor rekommenderas. Kl.15.00 samlas vi utanför restaurangen AnyDay i gamla Botaniska Paviljongen för fika. Antingen pratar vi länge eller så tittar vi mer på trädgården fram till 17.00. Det finns också möjlighet att besöka växthusen för den som vill och att titta runt i trädgårdsbutiken som säljer växter, böcker etc. Parken är öppen till solnedgången. Hemsida: http://www.botaniska.se

Hur gick det: Den här gången blev vi bara tre personer, men vi som kom hade trevligt. Först gick vi en tur genom den välorganiserade delen av trädgården och tittade på små växter av många olika slag. Sedan gick vi en sväng genom den vildväxande skogen och tittade på stora träd som inplanterats för länge sedan. Vi avslutade med lite mat i det nyöppnade fiket. Rätt så dyrt, men gott var det. Lite shopping i souvenirbutiken hanns också med.

***

Göteborgs naturhistoriska museum 21 april 2016

OA Göteborg bjuder in till en träff i Slottsskogen för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Denna gång besöker vi Göteborgs naturhistoriska museum, tittar på utställningarna och fikar på caféet. Vi samlas på Linnéplatsen torsdag 21/4 kl.17.45, vid konstverket som påminner om ett indiantält, med sju höga ben som flätas ihop i toppen.

Hur gick det: Inte mindre än 10 personer hade lockats av denna aktivitet. Det var lite för många och museet är lite för stort för att gruppen skulle kunna hålla ihop. Men vi spred ut oss i mindre grupper, och var och en kunde välja att fokusera på det de var mest intresserade av. Allt mellan stora elefanter och små gula fjärilar. Nästan alla lyckades samlas i fiket efteråt. Mycket prat blev det, och lite att äta och dricka fanns det, fast inget märkvärdigt.

***

Nostalgicum i Gamlestaden 2 april 2016

OA Göteborg bjuder in till en träff i Gamlestaden, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Denna gång besöker vi Nostalgicum 50-tals och 60-tals museum, tittar på utställningarna och fikar på museets eget Café Dagny. Vi samlas på spårvagnshållplatsen Gamlestadstorget (riktning mot Kortedala) lördag den 2/4 -16 kl. 12.45. För att sedan promenera den korta biten bort till museet som ligger på Byfogdegatan 3. Nostalgicums hemsida: https://nostalgicum.wordpress.com/

Hur gick det: Vi blev 8 personer den här gången, varav tre nykomlingar. Mitt intryck var att ju äldre man var, desto mer behållning av utställningen hade man. Vi som hade minnen från den tid som skildrades njöt fullt ut, medan de yngre nog tyckte vi var lite lustiga. Vi hade ju tänkt att stanna på museet och fika i deras cafe, men det var fullsatt av en annan grupp och med levande musik på full volym dessutom så valde vi att gå bort till Gamlestadstorget och konditoriet där istället.

***

Fikaträff Café Hängmattan 1 mars 2016 

OA Göteborg bjuder in till en fikaträff på Café Hängmattan i Majorna, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi samlas utanför den gula kiosken som säljer falafel på Stigbergstorget tisdag 1/3 kl.17.45 och promenerar kl. 18.00 bort till caféet som ligger på Karl Johansgatan 16. Den som är intresserad av fikautbudet kan besöka caféets hemsida: http://www.musikenshus.se/sidor/cafe_hangmattan_main.htm

Hur gick det: Vi blev 5 personer den här gången, varav en nykomling. Inget epokgörande hände .Vi småpratade och hade trevligt en stund som vanligt ungefär.

***

Bowling & fika 26 januari 2016

OA Göteborg bjuder in till bowling & fikaträff på Lundby Stadiumbowl bowlinghall på Hisingen, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi samlas vid den blå informationstavlan i närheten av ingången till COOP på Wieselgrensplatsen. Bowlinghallen har en cafeteria där vi kan fika. Fikaborden står alldeles intill banorna så man kan sitta där och se på om man föredrar det. Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill vara med och bowla. Bowlinghallens hemsida: http://www.stadiumbowl.se/

Hur gick det: Vi blev 6 personer när alla hade letat sig fram till bowlingbanorna. 5 som spelade, och en som inte spelade. De som spelade hade kul, och jag som tittade på hade också kul. Ljudnivån var lite för hög för att det skulle bli riktigt bra. Det gick inget vidare att sitta ute i hallen och prata, men när vi hade tagit oss friheten att sätta oss i ”styrelserummet” då gick det bättre även om personalen tittade lite konstigt på oss. Om vi gör om det här med att spela bowling, vilket vi kanske gör om ett år eller så, då kommer vi nog att välja att gå till ett tystare café för att prata när vi har spelat färdigt.

***

TIDIGARE AKTIVITETER 2014-2015 >>