Tidigare aktiviteter 2014-2015

Besök på Sjöfartsmuseet 18 november 2015

OA Göteborg bjuder in till ytterligare en träff i Majorna, för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Denna gång besöker vi Sjöfartsmuseet med utställningar och akvarier, för att sedan fika på det café som finns där. Vi samlas utanför den gula kiosken som säljer falafel på Stigbergstorget onsdag 18 nov. kl. 17.00 och promenerar sedan den korta biten bort till Sjöfartsmuseet.

Hur gick det: Vår mest välbesökta aktivitet hittills. Vi blev 9 personer. Nytt rekord i spridning i ålder, besökare mellan 15 och 57 år unga och gamla. Vi vill ju inte ha någon begränsning i vilken ålder man måste ha, men å andra sidan är det inte bra om det är ett glapp mellan den yngsta och den näst yngsta. Vi spred ut oss mer än vi brukar göra. Det fanns mycket att se på museet och folk föredrog olika saker. Vi organisatörer valde att inte peka med hela handen, utan vi lät folk gå runt som de ville. När vi satte oss ner för att fika så diskuterade vi dessa och andra saker.

***

Träff i Majorna 6 oktober 2015

OA Göteborg bjuder in till en fikaträff i Majorna för den som vill träffa andra aspergare under enkla former. Vi samlas utanför den gula kiosken som säljer falafel på Stigbergstorget och promenerar sedan bort till Café Hängmattan som ligger på Karl Johansgatan 16. Den som är intresserad av fikautbudet kan besöka caféets hemsida:http://www.musikenshus.se/sidor/cafe_hangmattan_main.htm

Hur gick det: Vi blev 8 personer. Vi satt ner vid ett bord i ett hörn och började med en presentationsrunda. Vi berättade vilka vi var och vad vi var intresserade av. Det visade sig att vi i någon utsträckning delade varandras intressen, och det blev långa diskussioner om varje inlägg. Mycket socialt småprat blev det. Diverse vegetariska rätter avnjöts. Vi hade precis så trevligt som nidbilden av oss säger att vår sort inte kan ha. När klockan blev 20.00 och personalen diskret började städa, vilket vi tolkade som att det var dags att gå hem, då hade alla ännu inte fått prata av sig allt de hade att säga. Jättekul med smak på mer av samma slag.

***

Uppstart av hösten 9 september 2015 

OA Göteborg bjuder in till en träff med samling på Järntorget onsdag den 9/9 -15 kl. 17.30. Om vädret tillåter är tanken att vi köper med oss något att äta utomhus, förslagsvis från Fiskekörka. Om vädret skulle vara för dåligt går vi till något matställe eller fik i närheten istället. Kom och träffa andra aspergare under enkla former och kom gärna med förslag på vad vi ska ordna för träffar framöver.

Hur gick det: Den här gången var vi 4 st som deltog. Som vi hade planerat så gick vi bort till Feskekörka och köpte oss något nyfiskat att äta. Vädret hade vi ju inte kunnat planera, men det var alldeles utmärkt. Vi satte oss på en av bänkarna utanför och pratade om ditt och datt i flera timmar. Samtalet kretsade denna gång kring hur det är att vara som vi är och vår relation till olika institutioner såsom arbetsförmedlingen.

***

Hönö i norra skärgården 7 september 2014

OA Göteborg bjuder in till en träff där vi åker ut till Hönö i norra skärgården söndag 7 september kl.12.45. Vid fint väder är vi utomhus och ser oss omkring på ön och vid dåligt väder besöker vi Fiskemuseet i Hönö-Klåva, samt att vi oavsett väder går och äter tillsammans på något matställe. Vi samlas på färjeläget Lilla Varholmen, Hjuviksvägen i Torslanda och åker sedan gemensamt med vägfärjan över till Hönö. Möjlighet till samåkning i bil för intresserade finns, men är inte obegränsad, mer info lämnas till den som anmäler sig.

Hur gick det: Inte så många den här gången, men de som kom hade trevligt. Det blev ett något udda arrangemang med en lång biltur/promenad runt halva ön med en simtur och ett besök på kyrkogården där vi letade efter släktingar och andra bekanta som höjdpunkter. Sedan ett långt besök på hembygdsmuseet där vi detaljstuderade Hönös nutidshistoria. En hejdundrande regnskur gjorde att vi var genomblöta när det var dags att avsluta utflykten med pizza.

***

Träff i närheten av Ramberget 10 augusti 2014

OA Göteborg bjuder in till sin andra träff i Kvillebäcken nedanför Ramberget söndag 10 augusti kl. 13:00. Vi samlas utanför Kville Saluhall och så går vi till ett enklare matställe i närheten och äter lite och pratar mycket. Vid inte alltför olämpligt väder går vi sedan upp på Ramberget och beundrar utsikten över större delen av staden.

Hur gick det: Vi var 4 personer som tittade på utsikten från Ramberget, diskuterade vad det var vi egentligen såg långt bort i fjärran, och promenerade runt i det strålande solskenet. Mycket prat blev det om olika saker. Avslutning med Thaimat. Lagom kryddstarkt. Kunde inte uttala vad det hette, men gott var det.

***

Träff i Slottsskogen 15 juni 2014

OA Göteborg bjuder in till sin första träff i Slottsskogen söndag 15 juni kl. 13:00. Vi samlas på Linnéplatsen för en promenad och möjlighet att köpa en glass i någon av kioskerna för den som vill. Vid dåligt väder finns möjligheten att besöka Naturhistoriska museet.

Hur gick det:  Efter en något blyg inledning blev vi 5 personer som gick en lång vandring genom stora delar av Slottsskogen. Många kom långväga ifrån, vi vänder ju oss till hela Västra Götalandsregionen. Eder redaktör, som har bott hela livet alldeles i närheten fick ta rollen som guide. Diskussionerna handlade om allt mellan himmel och jord, och faktiskt även om andra planeter. Varmt och skönt ute. Vi unnade oss en glasspaus.